Întoarcerea la naturalul autentic

Păstrăm în limbajul modern expresia înțelepciunea s-a născut la sat, deși sunt zeci de ani de când migrația populației spre orașe sau alte țări a condus la depopularea masivă a mediului rural, părând astfel să ne dea de înțeles tocmai opusul. Ce mai trezește ea în noi atunci când o auzim? Îi mai observăm, în trecerea noastră grăbită prin viață, sensul profund al valorilor moștenite din generație în generație?

Indiferent care sunt motivele care au stat la baza acestei urbanizări generalizate (locuri de muncă, infrastructură, oportunitatea spațiului cultural sau accesul la educație), vedem cu ușurință cum societatea a pierdut, pe parcurs, acele fărâme de istorie tradițională care ne ofereau cheia unei vieți autentice.

Dacă existența urbană ne-a învățat să fim rapizi, mai superficiali în informare și să alergăm în îndeplinirea zilnică a obiectivelor, am scăpat din vedere, în drumul nostru, tocmai esența a ceea ce ne învăța cândva viața la sat: cum să trăim simplu în comuniune cu ceilalți, cum să integrăm tradițiile lucrurilor făcute în armonie cu natura și cum să avem un consum moderat al resurselor, altfel spus, cum să ne regăsim echilibrul în liniștea unui ritm mai bun al vieții.

Simțim că lumea modern-urbană în care trăim ne îndepărtează din ce în ce mai mult de cine suntem cu adevărat. Dar tot natura ne arată și că din orice colț de umbră poate crește ceva nou și viu! 

Orientându-se cu optimism înspre căutarea soluțiilor, Asociația TAO își propune, astfel, să redea pulsul locurilor pierdute, împăcând două perspective aparent opuse și lansând proiecte locale de revitalizare a mediului rural.

Prin construcții din materiale ecologice, creșterea businessului local, agricultură naturală biodinamică bazată pe procese inovative, agroturism și workshopuri specifice, Asociația TAO susține un plan organic de recuperare a tradițiilor și originilor locurilor uitate, redând forța necesară afacerilor și comunităților locale. 

Astăzi, când lumea stă mai mult în umbră decât în lumină, viața se cere reconștientizată și reîntoarsă spre înțelepciunea strămoșească printr-un construct care o ia de la zero, trasând din nou, cu candoarea grijii iubitoare, harta conexiunilor dintre oameni, dintre oameni și natural, dintre spiritul mereu iubitor și existența mereu provocatoare.

Proiectele TAO au drept obiective susținerea economică locală, a resurselor umane și implicarea activă a întregii comunități, atât a antreprenorilor din mediul privat, cât și a micilor întreprinzători locali.

Sperăm ca, luând parte la ele, oricine caută să privească viața și altfel decât a făcut-o până acum să poată identifica în cadrul comunității TAO atenția și iubirea dedicate frumosului și naturalului, ajutând la rândul său la revitalizarea conexiunii cu natura și cu noi înșine.

Cum te poți implica

Poți să finanțezi proiectele noastre prin aport de capital, resurse sau pur și simplu contribuind cu timpul și experiența ta.

Susține un proiect

© Copyright 2024 - Asociatia TAO